Relatietherapie Woensdrecht

Leonie van den Bergh - therapie woensdrecht

Relatietherapie Woensdrecht

Ervaren jullie relatieproblemen?

Jullie hebben allebei een eigen verhaal of geschiedenis waarin je ervaringen, ideeën, verantwoordelijkheden, gevoelens en overtuigingen een plaats hebben. Deze kwaliteiten vormen gezamenlijk een persoonlijke kijk op het leven.

Jouw persoonlijke visie is ontstaan met je eigen normen en waarden en grenzen. Deze visie wijst jou in het leven de weg in verschillende relaties zoals met een partner, kinderen, gezin, familie, vrienden, collega’s, enz.

Omdat jullie allebei een andere achtergrond hebben, kunnen er ook verschillen zijn in communicatie en afstemmen op de ander.

Relatietherapie

Gelijkwaardigheid

Hoe kan je elkaar ontmoeten zonder dat de een zich ‘niet gewaardeerd’ of ‘minder voelt dan de ander’. Gelijkwaardigheid in een relatie is belangrijk. Er is dan ‘een balans’ waarbij jouw normen en waarden, jouw wensen, je gevoelens, je verantwoordelijkheden, je opdrachten en ideeën en overtuigingen gerespecteerd en gezien worden.

Dit geldt uiteraard ook naar de ander toe. Het is een soort ‘geven en nemen’ of ‘in- en uitvoegen in een dans’. Elkaar aanvoelen en meegaan met de beweging waarin je je eigen grenzen goed bewaakt zodat je je hierbij goed voelt.

Iedere relatie is anders

Het kan zijn dat je hierin belemmeringen ervaart zoals bijvoorbeeld met een partner, met collega’s of tijdens het volgen van een opleiding. De uitdaging is dan om bij jezelf te durven kijken, naar datgene wat er voor zorgt dat dit gebeurt in die bepaalde situatie.

En hoe komt het dat dit toch elke keer weer terugkomt. Wat is jouw rol hierin en wat is eventueel de rol van de ander? En hoe zou je het graag willen zien, wat is je wens in deze? Iedere relatie is anders, het mooie is om mogelijkheden te zien wat jouw of jullie wens is tussen elkaar en/of met anderen.

Ieder uitgaande van:‘je eigen ik met je eigen wens’ in verbinding met de ander(en) met ‘zijn/haar eigen ik met zijn/haar eigen wens’.

Door middel van relatietherapie is het mooi om te zien dat er verandering optreedt in je relatie en tevens sfeer en ruimte voor verbinding ontstaat. Het fundament wordt verstevigd. Je krijgt vertrouwen in ‘je eigen route’ en tevens in ‘jullie gezamenlijke route’.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met me op!

Leonie van den Bergh